Lucrurile stau cam așa: în Limă, capitala Peru, deficitul de apă este o reală problemă a locuitorilor, soldată inclusiv cu pierderi de vieți omenești.
Mai mult de un milion de peruani au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, după ce alimentarea cu apă potabilă a fost oprită, aceasta fiind contaminată cu noroi, în urma inundațiilor din zonă.
Până la remedierea problemei, autoritățile au instalat în mai multe zone ale orașului containere cu apă potabilă pentru oameni. În acest context, cățelul care nu are nume sau stăpân și care s-a plimbat ore în șir cu o găleată în gură, în căutare de apă, a emoționat o lume întreagă.
6 lucruri uimitoare despre animalele noastre de suflet
În mod cert, lumea animalelor reprezintă o sursă inepuizabilă de informaţii de-a dreptul fascinante. Chiar şi animalele de companie, de exemplu, ascund unele secrete pe care, cu siguranţă, nu le ştiai până acum, chiar dacă lângă tine ai măcar un astfel de suflet.
Iată care sunt unele dintre cele mai fascinante detalii legate de lumea animalelor de companie, informaţii relatate de Listverse.
Muşcătură de broască poate fi periculoasă
Deşi obişnuim să credem că broaştele sunt inofensive, iată că lucrurile nu stau tocmai aşa. Pe lângă veninul broaştei săgeată care poate duce la atac de cord, muşcătura broaştei Pacman (Ceratophrys), de exemplu, este foarte periculoasă. Broască are o lungime de peste 16 centimetri şi poate provoca răni extrem de dureroase.
Papagalii sunt purtători de boli
Unele dintre cele mai populare păsări de companie, papagalii, vin la pachet cu anumite pericole la care nu te-ai fi gândit. Ei pot produce o pulbere fină care, în timp, declanşează afecţiuni pulmonare.
În plus, Chlamydia are şi o formă aviară, papagalii fiind purtătorii acestei bacterii. De asemenea, este posibil ca papagalii să dezvolte tulburare obsesiv-compulsiva sau alte manifestări de acest gen, îngrijirea lor fiind, uneori, mult mai dificilă decât cea a unui câine sau a unei pisici.
Pisicile şi câinii îţi pot provoca orbire
Animalele sunt o sursă de paraziţi, iar contactul cu câinii, pisicile şi gunoiul lor te poate îmbolnăvi. Rezultatele ultimelor studii în privinţa infestării cu viermii rotunzi, cunoscuţi şi ca Toxicariosis, sunt mult mai îngrijorătoare.
Infestarea se produce prin contactul cu solul contaminat. Dacă nu este tratată corect, infestarea cu Toxicariosis duce la febră, dificultăţi în respiraţie sau chiar orbire.
Păsările Colibri pot fi păstrate ca animale de companie
Petshopurile oferă cu precădere papagali, canari şi cinteze ca „păsări de companie”, însă şi păsările colibri ar putea intra cu uşurinţă în această categorie.
Crescătorii de păsări ţin păsările colibri într-un loc special amenajat, oferindu-le nectar în loc de seminţe. Cum unele specii de colibri necesita până la de trei ori greutatea lor corporală în nectar, zilnic, îngrijirea este ceva mai dificilă.
Unele animale exotice pot fi ţinute şi ca animale de companie
Animalele de companie exotice sunt o sursă inepuizabilă de controverse. Cu toate astea, lucrurile nu ar trebui să fie atât de tranşante în privinţa lor, întrucât multe alte specii de animale considerate inofensive şi domestice pot provoca daune mai mari. În timp ce unele specii de animale exotice sunt într-adevăr nepotrivite mediului nostru, exista şi excepţii.
Şinşila, somnul pitic, şopârlă de zid, peruşul sunt doar câteva dintre aceste exemple. Toate aceste animale pot fi uşor de „domesticit”, fiind potrivite şi ca animale de companie. POATE TE INTERESEAZĂ ȘI;
Comentarii
Trimiteți un comentariu