Ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai consumate ceaiuri naturiste datorita efectelor pe termen lung pe care acesta le are. Ceaiul de ghimbir nu este doar foarte consumat, ci si foarte apreciat.
Gustul sau usor intepator sau iute, asa cum il descriu majoritatea consumatorilor, ofera o tenta de fresh si o senzatie revigoranta in corp. Ceaiul de ghimbir contine intr-o mare masura: potasiu, magneziu, cupru si vitamine esentiale pentru organismul uman. Radacina de ghimbir este compusa din aproximativ 500 de compusi benefici. De aceea medicii il descriu ca fiind un elixir al tineretii.
Ceaiul de ghimbir – beneficiile acestuia pentru sanatatea corpului
Acesta ajuta la oxigenarea creierului, astfel stresul resimtit de la serviciu se va diminua considerabil. Ceaiul de ghimbir stimuleaza tranzitul intestinal si functiile digestive. Consumul regulat ajuta la combaterea balonarii cronice si indigestia regulata. In perioada iernii, ceaiul de ghimbir este un excelent aliat pentru un sistem imunitar sanatos.
Combate raceala si gripa, crescandu-ne imunitatea. Tot ceaiul de ghimbir scade si riscul aparitiei unor infectii in corp. Este demonstrat stiintiific ca ceaiul de ghimbir trateaza problemele circulatorii si reduce excesiv durerea resimtita in corp, prin relaxarea muschiilor. Cele mai frecvente dureri oprite prin ceaiul de ghimbir sunt cele de cap, menstruale, musculare, dar si articulare.
POATE TE INTERESEAZĂ;
Atentie, ceaiul de ghimbir nu se combina cu alte medicamente. Fiind un remediu puternic si eficient, ne putem trata doar printr-o cura cu ceai de ghimbir, fara sa mai luam si pastilele prescrise de catre medic. Totusi, nu luati decizia aceasta fara sa primiti un raspuns din partea unui medic.
Pentru a pierde cateva kilograme in plus, este recomandata o cura cu doua cani pe zi de ceai de ghimbir. Acesta suprima pe cale naturala apetitul si opreste poftele alimentare. Ceaiul de ghimbir contribuie cu succces in lupta cu kilogramele in plus.
Ceaiul de ghimbir – prepararea infuziei in mod corect
Pentru cele mai bune rezultate obtinute printr-o cura cu ceai de ghimbir, trebuie sa tinem cont de urmatoarele:
Avem nevoie de doua radacini de ghimbir proaspat, pe care le spalam, iar apoi le curatam cu ajutorul unei linguri de metal. Vezi in acest articol cum se curata corect ghimbirul. Ulterior taiem felii subtiri radacinile sau le dam prin razatoare. La foc mic punem un vas cu doi litri de apa, iar cand apa clocoteste adaugam tot ghimbirul nostru.
POATE TE INTERESEAZĂ;
Mai lasam sa fiarba apa cu ghimbiru circa 2-3 minutele, iar apoi stingem focul si lasam la infuzat pentru circa 20 de minute. Strecuram apoi ceaiul si il putem servi. Il putem pune in sticle si ulterior in frigider. Acesta tine maxim o saptamana.
Spor si multa sanatate!
Comentarii
Trimiteți un comentariu